In deze zelfstudie serie:
checkmark simple
Adobe XD basics
checkmark simple
Adobe XD basics shapes 2
checkmark simple
Colors & text
checkmark simple
Groeperen, Components & Repeat grid
checkmark simple
Character Stylers & color swatches
checkmark simple
checkmark simple
checkmark simple

Alle lessen in deze reeks bekeken?

Je hebt alle lessen in deze reeks afgerond!

checkmark simple
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Je hebt alle lessen afgerond!

checkmark simple

Adobe XD intro

Adobe XD

Het ontwerpen van een website is een belangrijk onderdeel van het ontwikkel proces van een website of app. In deze fase kan je goed met de klant af stemmen hoe de website eruit komt te zien wat de flow is om de website te doorlopen om een doel te halen (bv kopen van een product). Met een ontwerp kunnen user tests worden uitgevoerd en kan in een vroege fase aanpassingen worden gemaakt. Dit werkt veel efficiënter dan al een hele website te bouwen en er later achter te komen dat het niet werkt of de klant ontevreden is met het resultaat.

Adobe XD basics

Adobe XD basics

Bekijk de tools in de PDF en doe mee met de video

Adobe XD basics shapes 2

Adobe XD basics

Bekijk de tools in de PDF en doe mee met de video.

Colors & text

Kleuren gradiënten en schaduwen

In XD zijn alle kleuren tot je beschikking, zelfs overlopende kleuren en schaduwen! Lees de PDF en doe mee met de video.

Groeperen, Components & Repeat grid

Groeperen

Elementen (shapes, afbeeldingen etc) kunnen gegroepeerd worden. Hierdoor kan je een hele groep selecteren en deze verslepen. Denk bij groepen aan een navigatiebalk, footer, sectie met tekst en afbeeldingen etc.

Component

Indien een groep vaker op een website voorkomt is het handig hier een component van te maken. Als een component gewijzigd moet worden dan doe je dit in de hoofdcomponent hierdoor verander je elk lid van deze component. Denk aan een navigatiebalk die op 30 pagina's gebruikt wordt, waarbij je de kleur van de navigatie links iets naar links wil schuiven. Dit hoef je nu alleen te doen in de hoofdcomponent en daarmee verander je alle navigatiebalken op de 30 pagina's.

Repeat Grid

Dit is een terugkerende groep die naast elkaar en of onder elkaar gekopieerd wordt. Denk aan een overzicht van teamleden.

Character Stylers & color swatches

Character Styles

Natuurlijk wil je dat kopjes en tekst op alle pagina's er gelijk uit zien en indien je de H3 van 30 naar 36 px wil veranderen je niet 100en kopjes bij langs moet. Hiervoor gebruik je character styles die je kan aanpassen.

Colors

Ook kleuren kun je opslaan en hergebruiken en aanpassen.

Vind jij programmeren leuk en wil jij een baan in de IT?

Bekijk dan de traineeships van ons ander bedrijf Qien!
*Er zijn geen links bij deze video reeks.

Project files

icon: files
Project files
* De link hierboven download een bestand via dropbox dit kan een zip of rar bestand zijn. Weet je niet hoe je dit type bestand kan gebruiken? Volg deze instructie voor zip bestanden. Of download WinRar voor rar bestanden.
* Er zijn geen project files om te downloaden voor deze zelfstudie.

Stel vragen en help medestudenten

Tijdens de live lessen zijn er opdrachten waarbij je zult samenwerken met jouw studiegenoten. Hiervoor gebruiken wij Discord. Daarnaast kun je ook jouw vragen stellen, de docenten zullen je vervolgens verder helpen.

Het kanaal voor deze cursus op onze Discord:

portfolio-cursus

logo - discord

#code-cafe

200+ leden