ICT-trainers voor het geven en ontwikkelen van uw ICT-trainingen

Een vrouw en een man zitten achter hun laptops te werken in een café.
Een vrouw kijkt mee over de schouder van een groepje mensen aan het werk en wijst naar de laptop van een van hen.

Wij geloven dat iedere werknemer de kans moet krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. Laat onze trainers uw ICT-trainingen verzorgen. Wij geven zowel fysieke, hybride als online trainingen.

Gemakkelijk en snel de juiste docent gevonden

Naam Manager

Opleidingsmanager Hogeschool Utrecht

" Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere. "

logo CodeCafé donker
logo CodeCafé donker

“Prima mensen op het juiste moment. Combinatie van kwaliteit en beschikbaarheid.”

Serge - Hogeschool Utrecht

Opleidingsmanager Hogeschool Utrecht HBO-ICT

Wij hebben de docenten van CodeCafé ervaren als zeer capabel. Ze zijn betrokken bij ons onderwijs, en denken echt met ons mee. Ze zijn een welkome aanvulling op onze eigen docenten. Wat wij ook erg waarderen is dat CodeCafé echt met ons meedenkt om oplossingen gevonden voor onze resourcevragen. Daarmee zijn ze echt een partner voor ons om mee samen te werken.

“Enthousiaste en kundige docenten die zich goed voorbereiden op de doelgroep.”

Sakia - ITvitae

Algemeen Directeur

CodeCafé verzorgt voor ITvitae de opleiding tot Java programmeur. Omdat ITvitae werkt met jongeren die vanwege autisme en of hoogbegaafdheid zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs, was het belangrijk dat de opleiding aangepast werd aan de doelgroep. Vanaf dag één was de samenwerking heel fijn. CodeCafé stond heel erg open voor de wensen die ITVitae had ten aanzien van de opleiding. De docenten namen zelf het initiatief om zich goed voor te bereiden op de doelgroep door bijvoorbeeld een dag mee te lopen in onze opleidingstrajecten. Er is bij de docenten veel flexibiliteit en er wordt ook gedurende het traject actief meegedacht en geschakeld om de opleiding verder te optimaliseren. Inmiddels zijn we samen met CodeCafé een tweede opleidingstraject gestart en staat het derde traject alweer in de planning.

"Gehandeld op basis van vertrouwen alsof er al jarenlange samenwerking ten grondslag lag."

George - Curio

Onderwijsmanager

De basis met CodeCafé is gelegd via contacten uit een zakelijk social network. De verbinding triggerde mij meteen omdat CodeCafé is gespecialiseerd in het inzetten van docenten op het gebied van software development. Een nichemarkt met weinig spelers en dus beperkt aanbod. Toen er een behoefte was aan extra inzet binnen onze opleiding, en onze preferred supplier hierop helaas geen invulling kon geven, werd er na aanvraag door CodeCafé pro-actief en snel gereageerd. Gehandeld op basis van vertrouwen alsof er al jarenlange samenwerking ten grondslag lag. Dat wat ik erg kan waarderen aan een samenwerking.

"CodeCafé 'came to the rescue' op het moment dat ons docententeam plotseling en onverwachts versterking nodig had."

Martijn - Grafisch Lyceum Utrecht

Docent team webdevelopment

Binnen no time konden we rekenen op de inzet van Noah. Noah matcht door zijn leeftijd en achtergrond heel erg goed met onze studenten en is up-to-date-deskundig, onbevlogen enthousiast en pro-actief-flexibel. Inmiddels draait Noah mee als volwaardig teamlid en wordt hij waar gewenst en nodig ingezet.

Vertrouwd en geliefd bij geweldige scholen en bedrijven.

Laat uw ICT-trainingen geven door een CodeCafé trainer

 • Nederlandse en Engelstalige ICT-trainingen

  Onze veelzijdige trainers kunnen uw trainingen met gemak in zowel Nederlands als Engels geven, zodat uw deelnemers altijd optimaal kan profiteren van de inhoud.

 • Hybride, klassikaal of online

  Onze deskundige trainers zijn bedreven in het verzorgen van boeiende en interactieve trainingen voor groepen, of het nu gaat om fysieke, hybride of volledig online trainingen.

Een groepje jonge mensen achter een laptop.

Vergroot uw trainingsaanbod uit met onze maatwerk ICT-trainingen.

Wilt u uw trainingsaanbod vergroten met nieuwe ICT-trainingen? Onze trainers zijn ervaren in het ontwikkelen van lesmaterialen voor traineeships, bedrijfstrainingen en maken zelfs lesmateriaal voor scholen.

 • Beginners en geavanceerde ICT-trainingen

  Wij kunnen ICT-trainingen ontwikkelen voor zowel absolute beginners als gevorderden.

 • Examentraining als voorbereiding op certificeringen

  Gaan uw deelnemers examen doen voor een certificering? Wij kunnen een examentraining ontwikkelen.

 • Creëren van videomodules voor uw trainingen

  Onze docenten zijn ervaren met online content maken en kunnen voor uw online modules maken.

Wij hebben veel kennis in huis!

CodeCafé docenten worden door tal van MBO- en HBO-scholen ingezet voor een verscheidenheid aan ICT-richtingen, zoals Software Development, Artificial Intelligence, Game Development, Cyber Security, Technische Informatica, Business IT & Management.

PHP
Leaflet
First Order Logic/Predicate Logic
MakeCode Editor
Ruby
Node js
GeoServer
Raspberry Pi
Mapbox Studio
Cloud technology
Mendix
SCSS
SQL
OpenLayers
Markdown
Hibernate
Bootstrap
Gsap
PHP
C
QGIS
JavaFx
Erlang
Chart.js
MATLAB
Adobe XD
jQuery
NetLogo
Data Visualisation
Access
JavaScript
PHP Data Objects
NoSQL
Linux
Figma
Data Science
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Node.js
Java
Micro:bit
Java Swing
C#
PowerShell
Python
C++
Three.js
Database Management
Haskell
R
Spring
Tomcat
Sass
Hacking
Spring
HTML
Swing API
UML
Vue.js
React
JQuery
Machine Learning
CSS
Azure DevOps
MongoDB
LaTeX
Spring Boot
Scratch
HTML
Maven
Docker
Prolog
Web(servers)
Thinkwise
git
TypeScript
Scrum
Go
Svelte
Rust
Next.js
Bash
svn

Onze docenten aan het woord

Jurre - Creating Insights

Voor deze training heeft CodeCafé eigen lesmateriaal ontwikkeld. In slechts 7 weken heb ik 5 energieke deelnemers het beste van Python laten zien. Ik richtte mijn aandacht op het financiële aspect van Python, waarbij we aan de slag gingen met het analyseren van datasets om het uiteindelijke doel van data-analyses en bouwen van algoritmen te bereiken. Op dag 1 hadden de deelnemers nooit gedacht dat ze zulke complexe taken zouden aankunnen, maar ze hebben zichzelf verrast en slaagden erin. De skills die de deelnemers hebben aangeleerd tijdens deze cursus, konden ze meteen inzetten in hun werk. Dit was een geweldige prestatie en maakte mijn ervaring als trainer nog aangenamer. Deze training was zelfs zo'n succes dat de volgende samenwerking al op de planning staat.

Lina - PHP training

Afgelopen zomer bracht ik een paar maanden door met acht leerlingen die PHP zouden leren voor hun nieuwe werkgever. Het was een bijzondere tijd met veel uitdagingen, maar een van de bijzonderste momenten was toen we aan de slag gingen met een Dungeons & Dragons character generator. Een van de leerlingen die voorheen weinig zei was hier enorm enthousiast over en zijn leertempo schoot omhoog. Daarnaast was de groep klein genoeg om samen aan een project te werken, zodat we altijd iets hebben om op terug te kijken en trots op te zijn.

Jurre - Power Apps training

Voor het Microsoft Power Apps traineeship was het leuk om samen met twee trainees te mogen werken aan Mendix. Dit is een ongelooflijk krachtige tool die het mogelijk maakt om in no-time complete websites met een back-end op te zetten. Ik was verrast hoe snel de twee cursisten, ondanks hun gebrek aan programmeerervaring, de tool onder de knie kregen en hoe ze snel groeiden in hun vaardigheden. Het was een leuk om te zien hoe ze hun creativiteit konden uiten en fantastische projecten opleverden.

Maurice - ITVitae

Bij ITvitae heb ik de kans gekregen om te werken met bijzondere ICT-talenten, namelijk studenten met hoog functionerend autisme of hoogbegaafdheid. Ik heb nog nooit eerder een klas gehad die zo gemotiveerd deelnam aan lessen. Pauze houden? De meeste studenten werken liever door aan een stukje code! Een geweldige ervaring waar, naast de studenten, ook ik veel heb geleerd.

Joris - ITVitae

Voor ITVitae heb ik het lesprogramma en de inhoud van de lessen over Object Oriented Programming met Java mogen ontwikkelen. Hiervoor ben ik inhoudelijk gaan kijken naar wat essentieel is om de basis van OOP inzichtelijk te krijgen. Dit mondde uiteindelijk uit tot een lessenreeks waar trainees na 10 lessen een ijzersterke basis gevormd hebben. Vervolgens gaan zij verder met de tweede fase van het traineeship met mijn collega Maurice.

Naam docent

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Het proces

01

Doorgeven wensen

In een gesprek brengen wij uw wensen in kaart. Hierbij kunt u denken aan de onderwerpen, het aantal lesdagen, de manier waarop de training wordt gegeven en de datum waarop de training plaatsvindt.

02

Lesmateriaal

Onze docenten gaan vervolgens aan de slag met het ontwikkelen van het lesmateriaal. Als u reeds bestaand lesmateriaal heeft, dan zullen wij dit grondig bekijken en waar nodig aanpassen om ervoor te zorgen dat het volledig aansluit bij uw opleidingsdoelen.

03

Start training

Onze trainers zetten zich volledig in om uw leerdoelen te behalen en voeren na afloop van de training een grondige evaluatie uit om de kwaliteit van onze trainingen continu te verbeteren en te optimaliseren voor uw specifieke behoeften.

Benieuwd wat CodeCafe voor jou kan betekenen?

We bellen!

Stuur een mail

Stuur een bericht

Optioneel
Bedankt! Het formulier is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.