Ontwikkel  IT-talent met traineeships van CodeCafé.

Onze op maat gemaakte traineeships zorgen ervoor dat uw medewerkers zich snel thuis voelen in uw gebruikte tech-stack.

Vertrouwd en geliefd bij geweldige scholen en bedrijven.

Opbouw van onze traineeships

De meeste traineeships van CodeCafé duren 12 weken, omdat dit de minimale tijd is die nodig is om iemand op te leiden tot junior developer. Als uw organisatie behoefte heeft aan meer opleidingsdagen, dan is dat mogelijk. Zie hier een voorbeeld van hoe uw traineeship eruit zou kunnen zien.

Vier weken zelfstudie

Normaliter duren de IT-traineeships van CodeCafé 12 weken exclusief een zelfstudie. Wij adviseren onze klanten één zelfstudie periode toe te voegen van maximaal 4 weken. Zodat alle deelnemers een bepaald basis niveau hebben voordat zij beginnen aan dit traject. Het bijkomend voordeel is dat de trainees meestal sneller door het traject heen kunnen gaan, waardoor zij dus meer kunnen leren.

Fase 2: Front-end en databases

In de tweede fase leren uw medewerkers front-end programmeren, inclusief HTML, CSS, JavaScript en frameworks zoals React.js of Angular. Ze leren ook koppelingen te maken met een database naar keuze en behalen het PSM-1 Scrumcertificaat om Scrum-methoden in de applicatiefase te kunnen toepassen.

Fase 3: Ontwikkelen van een applicatie

n de derde fase werken uw medewerkers aan een applicatie en bereiden zich voor op een certificering door de stof te herhalen en oefenexamens te maken. We bootsen hierbij de praktijk zoveel mogelijk na door met scrum te werken, inclusief daily stand-ups, sprints en sprint reviews. De fase wordt afgesloten met het behalen van de certificering.

Fase 4: Een soft skills programma (optioneel)

Investeer in de ontwikkeling van uw medewerkers met CodeCafé's soft skills programma. Gedurende een jaar ondergaan uw medewerkers tests, coachingsgesprekken en trainingen om hun vaardigheden aan te scherpen. Ons programma is volledig op maat te maken en optioneel.

Illustratie met tekst "Leer de basis"
illustratie met tekst "front-end databases"
Illustratie met tekst "Ontwikkelen applicatie"
Illustratie met tekst "soft skills programma"

Wat is inbegrepen in onze traineeships?

CodeCafé is de perfecte partner voor het opleiden van uw medewerkers. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt traineeship. Wij ontwikkelen het lesmateriaal en verzorgen de trainingen. De werving en selectie van trainees is de verantwoordelijkheid van uw organisatie, zodat u de beste talenten kunt vinden die perfect passen bij uw bedrijfscultuur.

CodeCafé docent

Een docent van CodeCafé geeft de opleiding.

Ontwikkelen lesmateriaal

CodeCafé ontwikkelt lesmateriaal voor uw traineeship.

Werving

Wij verzorgen niet de werving van uw trainees. Wij geloven dat u de cultuur van uw organisatie beter kent dan wie dan ook.

Onze docenten aan het woord

Naam docent


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Jurre - Creating Insights

Voor deze training heeft CodeCafé eigen lesmateriaal ontwikkeld. In slechts 7 weken heb ik 5 energieke deelnemers het beste van Python laten zien. Ik richtte mijn aandacht op het financiële aspect van Python, waarbij we aan de slag gingen met het analyseren van datasets om het uiteindelijke doel van data-analyses en bouwen van algoritmen te bereiken. Op dag 1 hadden de deelnemers nooit gedacht dat ze zulke complexe taken zouden aankunnen, maar ze hebben zichzelf verrast en slaagden erin. De skills die de deelnemers hebben aangeleerd tijdens deze cursus, konden ze meteen inzetten in hun werk. Dit was een geweldige prestatie en maakte mijn ervaring als trainer nog aangenamer. Deze training was zelfs zo'n succes dat de volgende samenwerking al op de planning staat.

Lina - PHP training

Afgelopen zomer bracht ik een paar maanden door met acht leerlingen die PHP zouden leren voor hun nieuwe werkgever. Het was een bijzondere tijd met veel uitdagingen, maar een van de bijzonderste momenten was toen we aan de slag gingen met een Dungeons & Dragons character generator. Een van de leerlingen die voorheen weinig zei was hier enorm enthousiast over en zijn leertempo schoot omhoog. Daarnaast was de groep klein genoeg om samen aan een project te werken, zodat we altijd iets hebben om op terug te kijken en trots op te zijn.

Jurre - Power Apps training

Voor het Microsoft Power Apps traineeship was het leuk om samen met twee trainees te mogen werken aan Mendix. Dit is een ongelooflijk krachtige tool die het mogelijk maakt om in no-time complete websites met een back-end op te zetten. Ik was verrast hoe snel de twee cursisten, ondanks hun gebrek aan programmeerervaring, de tool onder de knie kregen en hoe ze snel groeiden in hun vaardigheden. Het was een leuk om te zien hoe ze hun creativiteit konden uiten en fantastische projecten opleverden.

Maurice - ITVitae

Bij ITvitae heb ik de kans gekregen om te werken met bijzondere ICT-talenten, namelijk studenten met hoog functionerend autisme of hoogbegaafdheid. Ik heb nog nooit eerder een klas gehad die zo gemotiveerd deelnam aan lessen. Pauze houden? De meeste studenten werken liever door aan een stukje code! Een geweldige ervaring waar, naast de studenten, ook ik veel heb geleerd.

Joris - ITVitae

Voor ITVitae heb ik het lesprogramma en de inhoud van de lessen over Object Oriented Programming met Java mogen ontwikkelen. Hiervoor ben ik inhoudelijk gaan kijken naar wat essentieel is om de basis van OOP inzichtelijk te krijgen. Dit mondde uiteindelijk uit tot een lessenreeks waar trainees na 10 lessen een ijzersterke basis gevormd hebben. Vervolgens gaan zij verder met de tweede fase van het traineeship met mijn collega Maurice.

Het proces

01
Icoon ervaring

Wensen

In ons eerste gesprek brengen we uw wensen in kaart, zoals de gebruikte technologieën, belangrijke certificeringen, gewenst aantal opleidingsdagen en eventuele interesse in een soft skills programma voor uw medewerkers.

02
Icoon bedrijf

Offerte opstellen

Wanneer we uw wensen in kaart hebben gebracht, maken we een offerte op maat. Zodra u deze heeft goedgekeurd, plannen we de startdatum en starten we onmiddellijk met het ontwikkelen van het lesmateriaal en het opstellen van de planning.

03
Trainee icoon

Start traineeship

We gaan van start met het traineeship en monitoren de voortgang van uw medewerkers nauwlettend. Op basis daarvan kunnen we indien nodig bijsturen. Tijdens het traineeship plannen we ook evaluatiegesprekken met u in, zodat we de voortgang samen kunnen bespreken.

Benieuwd wat CodeCafe voor jou kan betekenen?

We bellen!

Stuur een mail

Stuur een bericht

Optioneel
Bedankt! Het formulier is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.