Op zoek naar ICT-docenten voor het MBO of HBO?

Onze CodeCafé-docenten bieden uitstekend ICT-onderwijs, helpen bij het ontwikkelen van lesmaterialen en verlichten de werklast van uw team.

Coen
Sem

HTML

CSS

JavaScript

Java

SQL

Python

+24

Armando

C#

C++

Lua

Java

NodeJS

Javascript

+22

Krist

PHP

SQL

VUE

Next.js

Access

Gsap

24+

Noah

Java

Spring

HTML

CSS

JavaScript

React

+22

Lina

Java

Spring

HTML

CSS

JavaScript

React

+12

Joris

Java

Spring

HTML

CSS

JavaScript

React

+40

Icoon docent

Gemakkelijk en snel de juiste docent gevonden

Naam Manager

Opleidingsmanager Hogeschool Utrecht

" Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere. "

logo CodeCafé donker
logo CodeCafé donker

“Prima mensen op het juiste moment. Combinatie van kwaliteit en beschikbaarheid.”

Serge - Hogeschool Utrecht

Opleidingsmanager Hogeschool Utrecht HBO-ICT

Wij hebben de docenten van CodeCafé ervaren als zeer capabel. Ze zijn betrokken bij ons onderwijs, en denken echt met ons mee. Ze zijn een welkome aanvulling op onze eigen docenten. Wat wij ook erg waarderen is dat CodeCafé echt met ons meedenkt om oplossingen gevonden voor onze resourcevragen. Daarmee zijn ze echt een partner voor ons om mee samen te werken.

“Enthousiaste en kundige docenten die zich goed voorbereiden op de doelgroep.”

Sakia - ITvitae

Algemeen Directeur

CodeCafé verzorgt voor ITvitae de opleiding tot Java programmeur. Omdat ITvitae werkt met jongeren die vanwege autisme en of hoogbegaafdheid zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs, was het belangrijk dat de opleiding aangepast werd aan de doelgroep. Vanaf dag één was de samenwerking heel fijn. CodeCafé stond heel erg open voor de wensen die ITVitae had ten aanzien van de opleiding. De docenten namen zelf het initiatief om zich goed voor te bereiden op de doelgroep door bijvoorbeeld een dag mee te lopen in onze opleidingstrajecten. Er is bij de docenten veel flexibiliteit en er wordt ook gedurende het traject actief meegedacht en geschakeld om de opleiding verder te optimaliseren. Inmiddels zijn we samen met CodeCafé een tweede opleidingstraject gestart en staat het derde traject alweer in de planning.

"Gehandeld op basis van vertrouwen alsof er al jarenlange samenwerking ten grondslag lag."

George - Curio

Onderwijsmanager

De basis met CodeCafé is gelegd via contacten uit een zakelijk social network. De verbinding triggerde mij meteen omdat CodeCafé is gespecialiseerd in het inzetten van docenten op het gebied van software development. Een nichemarkt met weinig spelers en dus beperkt aanbod. Toen er een behoefte was aan extra inzet binnen onze opleiding, en onze preferred supplier hierop helaas geen invulling kon geven, werd er na aanvraag door CodeCafé pro-actief en snel gereageerd. Gehandeld op basis van vertrouwen alsof er al jarenlange samenwerking ten grondslag lag. Dat wat ik erg kan waarderen aan een samenwerking.

"CodeCafé 'came to the rescue' op het moment dat ons docententeam plotseling en onverwachts versterking nodig had."

Martijn - Grafisch Lyceum Utrecht

Docent team webdevelopment

Binnen no time konden we rekenen op de inzet van Noah. Noah matcht door zijn leeftijd en achtergrond heel erg goed met onze studenten en is up-to-date-deskundig, onbevlogen enthousiast en pro-actief-flexibel. Inmiddels draait Noah mee als volwaardig teamlid en wordt hij waar gewenst en nodig ingezet.

Vertrouwd en geliefd bij geweldige scholen en bedrijven.

Moeite met het vinden van ICT-docenten?

In heel Nederland hebben onderwijsinstellingen vacatures voor ICT-docenten openstaan. Daarom is het niet gek dat je als school moeite hebt ICT-docenten te vinden.

Een steeds groter wordend probleem

Voor een kwart van de vacatures voor informatica-docenten is er niemand te vinden. Dat valt op, want bij vakken als wiskunde en Nederlands gaat het om een tekort van maar 5 procent. In 2036 wordt er zelfs een tekort van meer dan 60 procent verwacht.

Geen profielen van uw detacheerder? CodeCafé levert!

Wordt u moe van detacheerders die niet kunnen leveren? CodeCafé richt zich uitsluitend op het leveren van enthousiaste ICT-docenten, waardoor wij snel en efficiënt uw tekort aan docenten kunnen oplossen.

25%

Onvervulde informatica docent vacatures in Nederland

60%

Verwacht tekort aan informatica-docenten in 2036!

Wij hebben veel kennis in huis!

CodeCafé docenten worden door tal van MBO- en HBO-scholen ingezet voor een verscheidenheid aan ICT-richtingen, zoals Software Development, Artificial Intelligence, Game Development, Cyber Security, Technische Informatica, Business IT & Management.

OpenLayers
Haskell
Prolog
Ruby
Azure DevOps
JavaFx
C
JQuery
Adobe Illustrator
SQL
Markdown
Sass
SCSS
CSS
Machine Learning
JavaScript
Figma
Cloud technology
Bootstrap
C#
Node.js
Spring
Data Science
git
Thinkwise
Leaflet
Maven
Data Visualisation
Swing API
MATLAB
Mendix
Spring
Access
jQuery
Tomcat
Database Management
Raspberry Pi
Python
LaTeX
Hacking
PHP
Hibernate
Vue.js
Node js
Micro:bit
HTML
GeoServer
React
Go
HTML
Adobe Photoshop
Adobe XD
NetLogo
TypeScript
Three.js
MakeCode Editor
svn
Docker
PowerShell
Bash
PHP
PHP Data Objects
Java Swing
Next.js
Erlang
Linux
Rust
NoSQL
QGIS
Scratch
Web(servers)
MongoDB
Scrum
Chart.js
UML
Gsap
Mapbox Studio
R
C++
Spring Boot
First Order Logic/Predicate Logic
Java
Svelte

Wat voegt een CodeCafé docent toe aan uw docententeam?

 • Ervaren in lesgeven en ontwikkelen lesmateriaal

  Onze docenten zijn ervaren in lesgeven én het ontwikkelen van lesmateriaal, waardoor ze uw team kunnen versterken op beide gebieden.

 • Inzet in het bedrijfsleven

  Door de inzet van CodeCafé docenten in het bedrijfsleven begrijpen zij waar bedrijven behoefte aan hebben en kunnen zij hun lessen hierop afstemmen.

 • Traineeships

  Onze docenten geven ook les in traineeships bij bedrijven en weten daardoor hoe ze beginnende programmeurs goed kunnen ondersteunen.

Een foto van een schoolgebouw van Hogeschool Utrecht.
Preferred supplier van de HU

Tevreden klanten

Energieke docenten

Alle docenten zijn in dienst bij CodeCafé

Geen zorgen...

 • Geen zorgen wet DBA

  Alle docenten zijn bij CodeCafé in dienst en daarom hoeft u uw geen zorgen te maken om de wet DBA.

 • In het bezit van een VOG

  Alle docenten zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

CodeCafé doet meer dan alleen lesgeven

CodeCafé wil zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om ICT-vaardigheden te leren. Daarom ontwikkelen wij enorm veel gratis Nederlandstalig lesmateriaal.

 • Online community

  Een plek waar we mensen graag inspireren. Leden van de community kunnen elkaar helpen, maar het is ook mogelijk om gratis hun ICT-gerelateerde vragen te stellen aan onze docenten.

 • Gratis ICT-opleidingen

  Op onze website bieden wij gratis cursussen aan om de basisprincipes van HTML, CSS en Python te leren. Deze cursussen bestaan uit Nederlandstalige video's en opdrachten.

 • 100+ uur aan online content

  CodeCafé heeft meer dan 100 uur aan gratis online programmeerlessen ontwikkeld. Deze kunnen uw studenten gebruiken om praktische projecten te maken voor hun portfolio.

Onze docenten aan het woord

Naam docent

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Noah - Grafisch Lyceum Utrecht

Tijdens mijn periode bij het Grafisch Lyceum Utrecht heb ik me bezig gehouden het delen van mijn kennis rondom web development. Ik heb hier twee klassen mogen begeleiden met hun eerste stappen in de wereld van web development. Daarnaast heb ik ze de mogelijkheden van moderne websites mogen laten zien. Samen met een docent van het Grafisch Lyceum Utrecht ontwikkelde ik een multiplayer virtual reality site. Tijdens deze periode heb ik niet alleen een goede band opgebouwd met de studenten, maar ook met het docententeam.

Armando - ROC Almere

Ik geef nu een maand les op het ROC Almere bij de opleiding Software Development. Hier gebruiken ze een uniek en prettig leersysteem. De studenten werken voornamelijk zelfstandig en hebben de mogelijkheid zelf keuzevakken te kiezen om hun dossier te vullen. De studenten zijn heel creatief en ook het docententeam is heel breed en divers. Ik heb heel veel geleerd binnen deze enkele maand. Persoonlijk vind ik het leukste onderdeel van deze opleiding dat de studenten erg vrij worden gelaten en er altijd de mogelijkheid is om eigen input te geven. Hierdoor is het nooit eentonig bij het ROC!

Joris - ROC Flevoland

Ik geef inmiddels al een jaar les op het ROC van Flevoland bij de opleiding Software Development. Het is een erg eigenzinnige opleiding, waar de persoonlijke leerbehoeftes van de studenten centraal staan. De studenten werken veel zelfstandig en kunnen zelf een deel van het traject invullen. Mijn rol als docent is vooral om de studenten te coachen in waar zij naartoe willen en hun voortgang in de gaten houden. Omdat studenten op deze opleiding zoveel vrijheid hebben om hun eigen pad te bewandelen, zie ik heel veel van hun persoonlijkheid terug in de producten die ze maken. Ik bied sturing aan hun creativiteit en geef advies waar ze dat nodig hebben. Het contact met de studenten maakt iedere dag een leuke verrassing!

Maurice - ROC Friese Poort

Ik mocht als eerste docent het vak REACT geven voor de opleiding Software Developer aan de Friese Poort in Drachten. Hiervoor was nog geen lesstof aanwezig en had ik de vrijheid om zelf onderwerpen te bepalen en hiervoor lesstof te ontwikkelen. De studenten hebben geleerd om componenten aan te maken, te werken met JSX, props, state en meer!

Krist - Hogeschool Utrecht

Ik heb Technische Informatica bij de Hogeschool Utrecht mogen geven. Dit is een vak binnen het eerste semester waar studenten vooral oriënterend bezig zijn. Dit was voor mij de eerste keer les geven op een HBO. Wat mij als eerste opviel was dat er een enorm collegiale sfeer tussen de docenten en studenten aanwezig is. Collega-docenten stonden paraat om hun kennis met mij te delen wanneer nodig en vice versa. De leergierigheid van studenten die zich aan het oriënteren waren op hun uiteindelijke specialisme motiveerde mij enorm om in te spelen op hun intrinsieke motivatie door iedereen van een denkwijze te voorzien die aansluit bij hun gewenste specialisme.

Lina - Hogeschool Utrecht

Bij de Hogeschool Utrecht heb ik inmiddels meerdere vakken gegeven, vooral binnen het eerste oriënterende semester en daarna bij de Artificial Intelligence track. Dat is natuurlijk niet zonder reden: zowel met de andere docenten als de studenten op de Hogeschool kan ik het erg goed vinden. Er is veel aandacht voor de leerlingen en er hangt een prettige sfeer waardoor we bijna altijd samen kunnen lachen. De andere docenten zijn gepassioneerd over hun vak en doen hun best om de leerlingen te helpen. Door hun passie heb ik ook mijn eigen kennis over Technische Informatica en Cybersecurity uit kunnen breiden, zodat ik zelf ook altijd bij blijf leren.

Het proces

01

In kaart brengen wensen

Wij komen graag langs om uw wensen in kaart te brengen.

02

Voordragen docenten

U maakt kennis met een docent/docenten die aansluiten bij uw wensen.

03

Starten docent

Onze docent gaat bij uw organisatie aan het werk.

04

Evalueren

We evalueren om te zorgen dat alles naar wens verloopt.

Benieuwd wat CodeCafé voor uw organisatie kan betekenen?

We bellen!

Stuur een mail

Stuur een bericht

Optioneel
Bedankt! Het formulier is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.