In deze zelfstudie serie:
checkmark simple
List
checkmark simple
List handelingen
checkmark simple
Opdracht 5: Maak een stack met een list
checkmark simple
Tuples
checkmark simple
Opdracht 6: Tuples aanpassen?!
checkmark simple
Sets
checkmark simple
Dictionaries
checkmark simple

Alle lessen in deze reeks bekeken?

Je hebt alle lessen in deze reeks afgerond!

checkmark simple
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Je hebt alle lessen afgerond!

checkmark simple

Introductie lijsten

Python kent een aantal typen lijsten. In deze video leggen we uit welke dat zijn en wat de verschillen zijn. Vervolgens gaan we in de rest van dit hoofdstuk elke lijst langs en zoomen we verder in op de unieke eigenschappen van elke type lijst.

https://docs.google.com/presentation/d/1fDguXpXiuUbpiHgjyEKN9mU8PKXtsWsXSjvulVt2aYk/edit?usp=sharing

List

Een list ken je misschien wel van andere programmeertalen. In bijvoorbeeld Java noemen we lists namelijk arrays. Echter kunnen lists net even meer dan dat je kan met arrays in andere talen.

List handelingen

Er zijn veel ingebakken functies die je kan uitvoeren op lijsten. Een voorbeeld hiervan in de lengte van een lijst bepalen. We leggen aan de hand van deze video uit wat je allemaal kan doen met een list.

https://docs.google.com/presentation/d/1aJ0H0BLaT7afN5i_OIlX01FKfzn11x71D_dQ1NW0SXA/edit?usp=sharing

Opdracht 5: Maak een stack met een list

Een stack is een datatype dat gebruikt wordt in veel computerprogramma's. Het is ook makkelijk te programmeren met behulp van lists. Daarom aan jou de opdracht om zo een stack te bouwen. Een stack is het beste te vergelijken met een Pringle bus. Als je het laatste chipje wilt pakken, moet je eerst alle andere chipjes er uit halen.

https://docs.google.com/presentation/d/1PlpLkVf28UaMDEuqkCmRxlULeoZRjCnQ_7GGwkVVzek/edit?usp=sharing

Tuples

De volgende datatype die we behandelen zijn tuples. Tuples lijkt op lists, maar hebben de bijzondere eigenschap dat we geen elementen uit een tuple kunnen halen. Als iets er in zit, kunnen we dat niet meer aanpassen.

Opdracht 6: Tuples aanpassen?!

In de vorige video heb je net geleerd dat het niet mogelijk is om een tuple aan te passen. Dit klopt nog steeds. Er zijn echter wel manieren/trucjes om toch elementen aan een tuple toe te voegen. Tip: Maak een nieuwe tuple. Succes met de opdracht!

https://docs.google.com/presentation/d/1Q6Vc6FDGLej-xlv0n--D6acvggHDlHnNFvHbiUtPS_A/edit?usp=sharing

Sets

Sets is de derde type lijst die we in deze cursus behandelen. Het bijzondere aan sets is dat deze geen volgorde kennen. Wat we normaal wel gewend zijn bij lists en tuples. Deze bijzondere eigenschap zorgt er daarom ook voor dat elk element slechts één keer aanwezig is in de lijst.

Dictionaries

Ten slotte behandelen we dictionaries als vierde en laatste type lijst in deze python cursus. dictionaries werken met sleutels en waardes, inplaats van indexes. Dit maakt dat je hier veel uitgebreidere structuren van kan maken.

Vind jij programmeren leuk en wil jij een baan in de IT?

Bekijk dan de traineeships van ons ander bedrijf Qien!
*Er zijn geen links bij deze video reeks.

Project files

icon: files
Project files
* De link hierboven download een bestand via dropbox dit kan een zip of rar bestand zijn. Weet je niet hoe je dit type bestand kan gebruiken? Volg deze instructie voor zip bestanden. Of download WinRar voor rar bestanden.
* Er zijn geen project files om te downloaden voor deze zelfstudie.

Stel vragen en help medestudenten

Tijdens de live lessen zijn er opdrachten waarbij je zult samenwerken met jouw studiegenoten. Hiervoor gebruiken wij Discord. Daarnaast kun je ook jouw vragen stellen, de docenten zullen je vervolgens verder helpen.

Het kanaal voor deze cursus op onze Discord:

Python voor beginners

logo - discord

#code-cafe

200+ leden