In deze zelfstudie serie:
checkmark simple
Het maken van functies
checkmark simple
Argumenten
checkmark simple
Recursie
checkmark simple
Lambda
checkmark simple
Opdracht 13: Anagram raader
checkmark simple
Modules
checkmark simple
Python Packages
checkmark simple

Alle lessen in deze reeks bekeken?

Je hebt alle lessen in deze reeks afgerond!

checkmark simple
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Je hebt alle lessen afgerond!

checkmark simple

Functies

We gebruiken functies om bepaalde acties die we gebruiken in onze code te scheiden. Op deze manier kunnen we deze acties op een later moment weer hergebruiken, zonder dat we alle code weer helemaal opnieuw moeten schrijven. Dit principe lijkt een beetje op het gebruik van loops om te voorkomen dat je 100x een If-statement gebruikt.

Het maken van functies

In deze opdracht ga je terug naar alle opdrachten die je hiervoor hebt gemaakt. Voor elk van deze opdracht kan je bedenken hoe je de code wilt verbeteren. Dit kan zijn door loops toe te voegen of door bijvoorbeeld functies toe te voegen. Let hier bij op dat je een functie maakt van iets wat één handeling is. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren van een robot. Je wilt voor het springen een aparte functie hebben als voor het naar voren bewegen. Zitten deze twee in dezelfde functie, kan je niet springen zonder naar voren te bewegen. Dit wil je niet.

Argumenten

Argumenten zijn de variabelen die je mee geeft aan een functie. In deze video gaan leggen we uit op welke verschillende manieren dit allemaal mogelijk is.

Recursie

Recursie is een techniek waarbij je een functie aanroept in de body van zijn eigen functie. Op die manier blijft de functie aangeroepen worden en krijg je dus recursie.

https://docs.google.com/presentation/d/1DPUHrKBj1Y-2tfTT1zsYE58vwkwf9XKqCQ5MWXUgUoY/edit?usp=sharing

Lambda

Soms heb je het gevoel dat een bepaalde actie net niet helemaal een hele functie waard is. Dit kan bijvoorbeeld in het geval wanneer de funcite maar slechts uit één regel bestaat. Python heeft daar een oplossing voor in de vorm van anonieme functies. Dit noemen we Lambda functies in de wereld van Python.

Modules

We kunnen onze .py bestanden inpakken in modules. Op deze manier kunnen we onze code inladen in andere bestanden. Dit zorgt er voor dat je niet één bestand hebt van honderduizend regels code, maar dit kan opdelen in kleinere bestanden.

Python Packages

De modules die waren geïntroduceerd in de vorige video volgen in Python een specifieke structuur. In deze video leggen we uit wat dat is.

https://docs.google.com/presentation/d/1ahLyEvwo3OIspXMfeboqhNJNMbGf4PjjatA9cPSedKQ/edit?usp=sharing

Vind jij programmeren leuk en wil jij een baan in de IT?

Bekijk dan de traineeships van ons ander bedrijf Qien!
*Er zijn geen links bij deze video reeks.

Project files

icon: files
Project files
* De link hierboven download een bestand via dropbox dit kan een zip of rar bestand zijn. Weet je niet hoe je dit type bestand kan gebruiken? Volg deze instructie voor zip bestanden. Of download WinRar voor rar bestanden.
* Er zijn geen project files om te downloaden voor deze zelfstudie.

Stel vragen en help medestudenten

Tijdens de live lessen zijn er opdrachten waarbij je zult samenwerken met jouw studiegenoten. Hiervoor gebruiken wij Discord. Daarnaast kun je ook jouw vragen stellen, de docenten zullen je vervolgens verder helpen.

Het kanaal voor deze cursus op onze Discord:

Python voor beginners

logo - discord

#code-cafe

200+ leden